logo.svg

Ažurirano 12/22/2023

2FA (dvofaktorska autentifikacija)

Zašto nam treba 2FA?

U online svijetu gdje je bezbjednost najvažnija, uvođenje 2FA pruža dodatni sloj zaštite Vašeg naloga. Mi u ACX-u koristimo popularne aplikacije za autentifikaciju, dostupne na Apple i Google Play Store-u. Koristeći softverski generisane, vremenski zasnovane, jednokratne šifre, ovo osigurava bezbjednost Vašeg računa i podataka.

Šta je aplikacija Authenticator?

Authenticator aplikacije su dodatna sigurnosna usluga koja Vam omogućava da unesete jednokratni 6-cifreni numerički ili alfanumerički kod koji ostaje važeći 30 sekundi, pored Vaše uobičajene lozinke. Mnogo je sigurnije jer sprečava neželjenu prijavu trećih lica koji su možda dobili Vašu lozinku putem phishing prevare. Funkcija 2FA značajno povećava sigurnost Vašeg računa i štiti Vaša sredstva od napadača jer se aplikacija za autentifikaciju ne oslanja na Vašu SIM karticu ili mobilne mreže.

Kako omogućiti 2FA?

Pritisnite dugme profila u gornjem desnom uglu, zatim “Sigurnost”, a zatim dodirnite “Dvofaktorska autentifikacija”. Na donjem ekranu dodirnite “Dalje” da započnete 2FA podešavanje. 2f-1 Ovdje imate dvije opcije: “QR” ili “Kopiraj”. Kada odaberete opciju “QR”, pojavit će se QR kod koji možete koristiti sa svojom 2FA aplikacijom za autentifikaciju. Odaberite ono što Vam najviše odgovara. 2f-2 Kada dobijete kod iz aplikacije za autentifikaciju, unesite ga ovdje i odaberite “Omogući 2FA”. 2f-2 Pobrinite se da zadržite kopiju rezervnog koda jer će Vam to biti važno u slučaju da Vam zatreba kasnije. 2f-2